De Night To Light Run, een unieke beleving met vuur, licht en een sfeervol parcours die je moet hebben gelopen!

Wil jij na zonsondergang de donkere straten van Franeker op een mysterieuze manier ontdekken op je hardloop en/of wandelschoenen? Dan is de Night To Light Run een hele mooie uitdaging voor jou! Deze gezellige avondloop met een sfeervol parcours van ongeveer 3 – 6 – 9 en 12 km leidt je door de binnenstad van Franeker. Op verschillende plekken langs het parcours wordt je verrast door spectaculaire lichtshows, verrassend entertainment en diverse muziekpunten. Kortom een echt feestje wat je niet wil missen!

Afsluitingen

Tijdens het evenement worden er verschillende wegen afgesloten i.v.m. de opbouw en veiligheid van de deelnemers. Zie hieronder het overzicht:

Zaterdag 9 oktober 2021 | 07:00 – 03:00 uur: (afgesloten)
Hertog van Saxenlaan

Zaterdag 9 oktober 2021 | 18:00 – 01:00 uur: (afgesloten)
Vijverstraat | Hocquart | Kleijenburg | Noorderbolwerk | Zilverstraat | Turfkade | Dijkstraat | Godsacker | Noord | Raadhuisplein | Breedeplaats | Hofstraat | Academiestraat | Waagstraat | Hortusstraat | Heerengracht | Eise Eisingastraat

Zaterdag 9 oktober 2021 | 14:00 – 04:00 uur: (Maximale snelheid naar 30 km/u i.v.m. parkeren)
Burgemeester J. Dijkstraweg

Annuleren

Jammer dat je er niet bij kunt zijn! Helaas is restitutie van het ticket of het verplaatsen van je ticket naar een ander evenement niet mogelijk.

Bereikbaarheid

De binnenstad is hermetisch afgesloten van 18:00 tot 01:00 uur voor al het verkeer!

Openbaar vervoer
De start/finish is op 20 minuten loopafstand verwijderd van station Franeker. Stap hier dus uit als je met de trein komt. Als je met de bus komt vanuit Leeuwarden stap je uit bij halte Froonacker en is ca. 15 minuten lopen naar de start/finish. Plan je looproute met Google Maps.

Auto
Speciaal voor de Night To Light Run hebben we parkeergelegenheid gecreëerd op de rondweg van Franeker. Hier kun je parkeren van 14:00 tot 04:00 uur op de linker-rijbaan zodat het overige verkeer de auto’s kan passeren. Tijdens het evenement geldt een maximale snelheid van 30km/u op de rondweg. Volg hier te allen tijde de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. Het is NIET toegestaan te parkeren in de woonwijken om overlast te voorkomen! Vanaf zondagochtend 04:00 uur geldt er een wegsleepregeling op de rondweg.

Fiets
Maak gebruik van de onbewaakte fietsenstalling op het parkeerterrein van Sporthal de Trije

Calamiteitenroute

We lopen dwars door het centrum van Sneek. Dit betekent dan ook dat de volledige binnenstad tijdens het evenement op bepaalde plaatsen zal worden afgesloten voor het verkeer. Bij calamiteiten zullen de hulpdiensten over het parcours rijden en zal het evenement tijdelijk worden stilgelegd.

Hulpdiensten hebben altijd voorrang op het parcours en dien je per direct de weg vrij te maken. We vragen je begrip hiervoor. Veiligheid staat voorop.

Douches

Er zijn kleedkamers en douches in sporthal De Trije beschikbaar.

Laat tijdens het evenement geen tassen achter in de kleedkamer en sporthal en lever dit in bij de garderobe! Alle tassen die in de sporthal of kleedkamer blijven staan, worden na 20:00 uur naar buiten gebracht! Buiten is er geen controle over! Dit is volledig op eigen risico!

EHBO

Er is een EHBO-post aanwezig in het start en finishgebied en in de sporthal.

Hoofdlamp

Naast het sfeerverhogende effect is de LED-hoofdlamp er voor de veiligheid. Wij roepen elke deelnemer dan ook gebruik te maken van een LED-hoofdlamp. Optioneel kan je deze bij je inschrijving of via de webshop bestellen voor € 10,00 inclusief 3 AAA-batterijen.

De hoofdlamp kan worden opgehaald bij de merchandise stand. De hoofdlamp word niet toe- of nagestuurd.

Kleedgelegenheid

Er zijn kleedkamers en douches in sporthal De Trije beschikbaar.

Laat tijdens het evenement geen tassen achter in de kleedkamer en sporthal en lever dit in bij de garderobe! Alle tassen die in de sporthal of kleedkamer blijven staan, worden na 20:00 uur naar buiten gebracht! Buiten is er geen controle over! Dit is volledig op eigen risico!

Foto en video

Tijdens de Night To Light Run en Night To Light Festival zullen foto’s en video’s gemaakt worden. In de dagen na het evenement tref je deze op onze Facebook.

Heb je een gave foto en/of video gemaakt, deel deze via social media met alle Night Runners via #NTLR

Garderobe

Wil je voor je van start gaat nog wat kleding of waardevolle spullen afgeven of ben je bezoeker van het festival en wil je graag je jas kwijt? Dat kan bij de garderobe in de sporthal. De kosten hiervoor zijn €1,00 per afgegeven artikel. Laat géén waardevolle spullen achter in de kleedkamers!

Laat GÉÉN tassen en/of waardevolle spullen achter in de sporthal (zaal)! Deze worden verwijderd in verband met het festival! Hiervoor is een garderobe beschikbaar tijdens het evenement!

Locatie

Sporthal De Trije
Jan Rodenhuisplein 3
8801 ET Franeker, Nederland

Medaille

Bij inschrijving en na afloop is het mogelijk een medaille te kopen voor maar €5,00 euro (speciaal voor de Night Run)

Minimale leeftijd

Er is geen minimum leeftijd, het evenement is voor alle leeftijden toegankelijk!

Munten

Tijdens het evenement kan alleen met munten worden betaald. Deze zijn bij de muntenkassa te koop bij de ingang van het evenement en online in onze ticketshop. De munten kosten €2,25 per stuk in de voorverkoop en €2,75 per stuk aan de muntenkassa en zijn alleen per 4 te koop.

  • 4 munten | € 11,00 euro (€ 2,75 p/s)
  • 8 munten | € 22,00 euro (€ 2,75 p/s)
  • 12 munten | € 33,00 euro (€ 2,75 p/s)
  • 16 munten | € 44,00 euro (€ 2,75 p/s)
  • 20 munten | € 55,00 euro (€ 2,75 p/s)
Naam op startnummer (hardlopers)

Voor alle deelnemers die zich vóór 1 september hebben ingeschreven is er een gepersonaliseerd startnummer met eigen naam / teamnaam.

Overdragen startpakket

Het is niet mogelijk het startpakket over te dragen aan een ander.

Parcoursverkenning

Er is geen parcoursverkenning voor The Night to Light Run. Tijdens het evenement willen je graag verrassen met de sfeervolle route, bijzondere passages en de gave ervaring van het hardlopen of wandelen in het donker.

Parkeren

Speciaal voor de Night To Light Run en Night To Light Festival hebben we parkeergelegenheid gecreëerd op de rondweg van Franeker. Hier kun je parkeren van 14:00 tot 04:00 uur op de linker-rijbaan zodat het overige verkeer de auto’s kan passeren. Tijdens het evenement geldt een maximale snelheid van 30km/u op de rondweg. Volg hier te allen tijde de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. Het is NIET toegestaan te parkeren in de woonwijken om overlast te voorkomen! Vanaf zondagochtend 04:00 uur geldt er een wegsleepregeling op de rondweg.

Fiets
Maak gebruik van de onbewaakte fietsenstalling op het parkeerterrein van Sporthal de Trije

Programma

Klik hier voor het volledige programma

Startpakket

Het startpakket wordt 2 weken voor aanvang van het evenement per post verstuurd. Op deze manier voorkomen we piekmomenten in het start en finishgebied bij het afhalen. T-shirts worden niet meegestuurd per post en dienen op locatie te worden afgehaald op de dag van het evenement.

Heb je 4 dagen voor het evenement geen pakket ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een passende oplossing. Het oude startpakket komt hierbij automatisch te vervallen.

T-shirts

Speciaal voor de Night To Light Run Neon Edition zijn er unieke t-shirts ontworpen door Muta Sport uit Leeuwarden.

Deze t-shirts zijn verkrijgbaar via onze webshop.

Team deelname

Kom met je vriendengroep, vereniging, club of collega’s naar The Night to Light Run en vorm samen één team!

Je teamnaam staat op het startnummer, mag plaatsnemen in het voorste startvak/eerste startgroep en is er een vermelding op de website en door de speaker. Er zijn geen extra kosten verbonden voor deelname als team.

Tijdwaarneming

Alle tijden worden geregistreerd door Racetimer Europe. Op het startnummer is een chip bevestigd welke een signaal naar de matten geeft wanneer je de start en finish over gaat.

Loop dus niet voordat je van start gaat over deze matten!

Verzorgingsposten

Er is een verzorgingspost om de 3 kilometer. Hier is onder ander water, vruchtendrank, thee en bouillon verkrijgbaar.

Bij de finish zijn flesjes water en vruchtendrank verkrijgbaar.

Waardevolle spullen

Wil je voor je van start gaat nog wat kleding of waardevolle spullen afgeven? Dat kan bij de tassenafgifte stand in de grote tent. Laat géén waardevolle spullen achter in de kleedkamers! Deze zijn voor iedereen toegankelijk.

Webshop bestellingen

Alle bestelde artikelen in de webshop van de Night To Light Run kunnen op de dag van het evenement worden afgehaald bij de merchandise stand. 2 weken voor het evenement worden de openingstijden bekend gemaakt.

Wijzigingen

Wisselen van afstand
Meld je wijziging online via het formulier onder ‘inschrijven’

Onderdeel (wandelen of hardlopen) wijzigen
Meld je wijziging online via het formulier onder ‘inschrijven’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
© 2021 Stichting Night To Light Run

Night To Light Festival geannuleerd vanwege het COVID-19!