• Home
  • >
  • Nieuwsbericht
  • >
  • Géén Night To Light Run in 2021 door COVID-19 (test- en vaccinactieplicht)

Beste deelnemer, leverancier en partners,

Wat hadden we er naar uit gekeken om op zaterdag 9 oktober in Franeker en 23 oktober in Sneek met z’n allen de eerste en tweede Night To Light Run mee te maken met op het parcours muziek, lichtshows, vuur, dansacts, projecties en nog veel meer..

Inmiddels hebben wij de draaiboeken van de editie in Franeker al 3 keer moeten aanpassen en liggen de materialen al meer dan 1.5 jaar opgeslagen in ons magazijn. Vanwege de op dit moment geldende coronamaatregelen (eigenlijk al sinds maart 2020) is het voor ons als organisatie onmogelijk een mooi en veilig evenement te organiseren met ca. 2.000 deelnemers in het centrum van Franeker. Dit vinden wij als organisatie ontzettend jammer voor het werk en de tijd die er inmiddels in is gestoken door de vele vrijwilligers en jullie enthousiasme om deel te gaan nemen.

Op het moment dat wij de editie in Sneek (23 oktober) bekend hebben gemaakt waren de berichten zeer positief waardoor wij met een geweldig team onze schouders eronder hebben gezet en ook hiervoor al druk in de voorbereidingen zitten. Ook bij deze editie was jullie enthousiasme enorm waardoor wij nog een tandje bij hebben gezet om het zo mooi en veilig mogelijk te gaan organiseren.

Ondanks de enorme voorbereidingen van de afgelopen 1.5 jaar met de verschillende protocollen lopen wij als organisatie tegen een aantal punten aan om de evenementen door te laten gaan en moeten wij een grens gaan trekken tot hoeveel aanpassingen wij kunnen en willen gaan. Deze grens is helaas bereikt.

  • De overheid heeft recentelijk bekendgemaakt dat een evenement maximaal 750 personen (geplaceerd) mag hebben tijdens een evenement. Omdat wij het centrum van Franeker en Sneek niet langer kunnen en mogen afsluiten dan nodig; is het starten in meerdere groepen niet mogelijk (met 2.000 deelnemers).
  • De test- en vaccinatieplicht; iedere deelnemer die aan het evenement mee zou willen doen, dient te zijn gevaccineerd of een negatieve test te kunnen overhandigen. Wij als organisatie staan niet achter deze indirecte verplichting om te gaan vaccineren of te laten testen. Het evenement dient voor iedereen toegankelijk te blijven en mag geen struikelblok worden om deel te nemen aan dit evenement. Als toevoeging op de test- en vaccinactieplicht zouden wij als organisatie het centrum met bouwhekken moeten afsluiten en verschillende ingangen creëren. Dit is onmogelijk in deze twee grote steden.

Door deze maatregelen hebben wij besloten de evenementen niet door te laten gaan en er definitief een streep door te zetten voor 2020/2021. We komen in 2022 weer terug, maar de startbewijzen worden niet nog een keer doorgeschoven. Omdat er door deze annulering van de twee evenementen veel werk komt kijken, vragen wij jullie ons even de tijd te geven om alles op een rijtje te gaan zetten.

Franeker: Alle ingeschreven deelnemers ontvangen komende week een nieuwsbrief met daarin de opties voor een korting op een volgend evenement of het ontvangen van het t-shirt per post. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Sneek: Omdat voor dit evenement zo weinig mogelijk kosten zijn gemaakt in de afgelopen voorbereidingen, ontvangt iedere deelnemer ook hiervoor komende week een nieuwsbrief met daarin de opties van de restitutie of korting op een volgend evenement.

Wij vragen jullie begrip voor ons besluit in deze vreemde periode waarvan we hopen snel weer op de normale voet verder te gaan.

Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen? Dan kun je na 20 september contact opnemen via info@nighttolightrun.com en we proberen binnen 48 uur te antwoorden.

Namens de organisatie,

Christiaan Valk

Stichting Night To Light Run

Sportvereniging Friesland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
© 2021 Stichting Night To Light Run

Géén Night To Light Run in 2021 door COVID-19 (test- en vaccinactieplicht)